Întrebări Frecvente Sustenabilitate

În această prezentare generală a întrebărilor frecvente, am dori să răspundem la unele dintre cele mai frecvente întrebări despre midocean ca alegere durabilă.


Materiale sustenabile

RPET este o abreviere a polietilenei tereftalatului reciclat sau PET. Este un tip de rășină plastică, precum și o formă de poliester. Poate fi complet reciclat, caz în care devine polietilen tereftalat reciclat sau RPET. Materialul RPET poate fi certificat printr-o certificare GRS.
Multe dintre produsele noastre sunt fabricate dintr-un bioplastic numit PLA, care este o abreviere pentru acidul poli-lactic. Acest material este fabricat de obicei din zaharuri și amidon din porumb sau sfeclă. Acidul lactic este extras din acesta, după care este prelucrat într-un granulat. Produsele se caracterizează prin rezistența și transparența lor, precum și prin faptul că sunt 100% compostabile și sigure pentru băuturi și alimente. Deoarece PLA nu este rezistent la căldură, este potrivit doar pentru băuturi și alimente reci. Producția de PLA este sustenabilă, deoarece emisiile de CO2 sunt cu aproximativ 75% mai mici decât în ​​producția de materiale plastice petroliere. De asemenea, este certificat compostabil conform EN-13432 și se va transforma în compost în termen de 90 de zile prin procedeu industrial.

Certificări

Standardul Global de Reciclare (GRS) este destinat companiilor care produc și / sau vând produse cu conținut reciclat. Standardul se aplică întregului lanț de aprovizionare și abordează trasabilitatea, principiile de mediu, cerințele sociale și etichetarea.
GOTS (Global Organic Textile Standard) a fost dezvoltat pentru a produce în continuare bumbac organic și alte fibre cultivate organic într-o îmbrăcăminte sau material textil durabil. Standardul impune fabricilor cerințe privind utilizarea substanțelor chimice dăunătoare. În plus, fabricile au obligația de a utiliza un sistem durabil de ape uzate și de a folosi apa și energia cu moderație. De asemenea, include criterii referitoare la condițiile de muncă care se bazează pe standardele Organizației Internaționale a Muncii, precum dreptul la libertatea sindicatelor și dreptul la condiții de muncă sigure și sănătoase.
Standard OEKO-TEX 100 este un semn de sănătate pentru textile, cu cerințe stricte pentru reziduurile de metale grele, coloranți dăunători și pesticide. Pentru a obține marca de calitate, materialul textil este testat de inspectori independenți și nu sunt permise prezente substanțe nocive. În special, procesul de vopsire determină prezența acestor substanțe dăunătoare în industria textilă obișnuită. Această etichetă nu spune nimic despre producția echitabilă sau împovărarea mediului. Aceasta înseamnă că țesăturile numai cu marca de calitate OEKO-TEX 100 nu sunt organice.
Ambele sunt testate pentru substanțe toxice și substanțe chimice periculoase. Deci, puteți fi convinși că este sigur pentru oameni. Dar OEKO-TEX nu este neapărat organic. Aceasta înseamnă că eticheta OEKO-TEX 100 nu are în vedere impactul asupra mediului. GOTS are cerințe stricte pentru acest lucru.

Explicația logo-ului

Aceasta indică faptul că un obiect poate fi reciclat, nu că obiectul a fost reciclat sau va fi acceptat în toate sistemele de colectare a reciclării. Uneori, acest simbol este folosit cu o cifră procentuală în mijloc pentru a explica faptul că ambalajul conține x% din material reciclat.
Sigla „Răsaduri” este o etichetă cu referire la compostabilitate. Logo-ul și numărul certificatului tipărit pe produs ajută la decizia de cumpărare și eliminare a unui produs (ambalaj). Produsele biodegradabile și compostabile trebuie să fie certificate conform standardelor EN 13432/14995. Certificarea independentă terță parte asigură conformitatea produsului cu standardele și prevederile de certificare menționate.

Declarația de sustenabilitate

Pentru fiecare articol din colecția noastră, creăm o declarație de sustenabilitate. În această declarație evidențiem detalii despre compoziția materialului, reciclabilitatea și certificările produsului. Pentru multe articole, aceste declarații sunt deja disponibile, iar până la sfârșitul anului 2022, veți găsi aceste declarații pentru întreaga noastră colecție în webshop. Dacă aveți nevoie de o declarație și aceasta nu este încă vizibilă în webshop, vă rugăm să vă adresați persoanei de contact pentru vânzări.
Declarația de sustenabilitate poate fi găsită pe paginile produselor din web shop-ul nostru. Puteți găsi și descărca cu ușurință declarația în locația Documentație.

Reducerea / reutilizarea / reciclarea

  • Reducerea înseamnă a reduce la minimum cantitatea de deșeuri pe care o creăm.
  • Reutilizarea se referă la utilizarea articolelor de mai multe ori.
  • Reciclarea înseamnă refolosirea unui produs în loc de a-l arunca la gunoi.
Reducem utilizarea plasticului prin înlocuirea ambalajelor din plastic cu material biodegradabil sau reciclabil, acolo unde este posibil. De asemenea, deșeurile de plastic din departamentul nostru de producție sunt colectate și transportate la o companie de reciclare. Pentru transportul comenzilor fragile, reciclăm cutii de carton cu o tocătoare pentru a trimite produsele în siguranță. Reducerea este un proces continuu pentru midocean.

Ne dăm seama că putem îmbunătăți atât utilizarea, cât și consumul ambalajelor noastre. De aceea facem deja pași în direcția corectă. Având în vedere viitorul, folosim cât mai puțin posibil plastic în ambalajele noastre.

Pentru a face ambalajele noastre mai durabile, evaluăm întotdeauna impactul asupra mediului în raport cu transportul spațiului gol. De exemplu, în prezent căutăm alternative la materialul de umplere din ambalajul nostru pentru comenzi. Nu numai aceasta, ne uităm și la dimensiunea cutiilor pentru a ambala și transporta produsul într-un mod mai adecvat, reducând în general transportul spațiului gol.

Atunci când plasticul trebuie încă utilizat (din motive igienice sau de transport), reutilizăm cât mai multe materiale de ambalare existente și / sau încercăm să găsim o alternativă mai durabilă.