Schimb de date utilizând servicii FTP și API


midocean oferă diverse servicii pentru a utiliza datele produselor noastre în cadrul propriilor dv. soluții de comerț electronic și IT.

Distingem următoarele servicii
 • Servicii FTP: Oferim (xml) fișiere care conțin date despre stoc și produse pe care le puteți prelua de pe serverul nostru FTP și pe care le puteți folosi în propriile soluții.
 • Servicii API: Folosind această metodă, puteți prelua prețurile produselor specifice pentru clienți, dar puteți, de exemplu, să creați o comandă direct în sistemul midocean chiar din propria soluție. Utilizarea serviciilor API necesită cunoștințe tehnice, dar este mai eficientă pentru companiile mai mari.

Notă: Fiți atent, că pentru a avea acces la FTP sau la serviciile API trebuie să vi se acorde autorizație în acest sens. Pentru a obține o astfel de autorizație, vă rugăm să contactați reprezentantul de vânzări de la midocean sau să solicitați acces la API folosind formularul de contact. Veți primi coduri de acces pentru serviciile noastre, inclusiv un manual despre cum să le utilizați.


Servicii FTP

Odată ce accesul la soluția noastră FTP a fost acordată, puteți descărca următoarele informații folosind FTP:


 • Informații despre stoc: cu acest XML puteți încărca în sistemul dvs. nivelurile actuale ale întregului nostru sortiment de produse de stoc. Datele sunt actualizate în fiecare oră.
 • Informații despre produse obișnuite și pentru articole textile: cu acest XML puteți încărca în sistemul dvs. toate informațiile despre produsele pe care le avem disponibile în magazinul nostru web, inclusiv toate descrierile produselor în majoritatea limbilor europene: engleză, germană, spaniolă, franceză, italiană, maghiară, olandeză, poloneză, portugheză, română, rusă și suedeză. Actualizate zilnic.
 • Informații despre imprimare pentru articole obișnuite și textile: cu acest XML puteți încărca în sistemul dv. toate opțiunile de imprimare care sunt disponibile pentru produsele midocean: Toate pozițiile de imprimare, tehnicile de imprimare disponibile pe poziție, dimensiunile de imprimare și culorile de imprimare. Actualizate zilnic.
 • Informații despre produse și accesorii USB: pe acest XML puteți găsi toate informațiile despre produsele din colecția noastră de succes USB. Puteți importa toate aceste informații din baza de date pentru a fi afișate pe site-ul dvs. web.
 • Informații privind prețurile USB: acest XML este actualizat săptămânal, prezentând cele mai recente prețuri din linia noastră de produse USB. Astfel veți putea arăta clienților dv. (după ce v-ați sincronizat baza de date cu acest fișier) cel mai precis și cel mai mic preț la produsele USB.

Rețineți că, în acest moment, midocean oferă aceste fișiere numai în format XML. În prezent, un fișier csv sau Excel nu este disponibil.


Servicii API

Folosind aceste servicii web mai extinse, veți putea face următoarele:


 • Serviciu web de listare a prețurilor de personalizare: Acest serviciu web va returna un XML care conține prețurile de printare pe tehnică de imprimare și costurile de manipulare pentru fiecare cod, prețul pe care îl vedeți va fi același preț pe care îl puteți vedea pe site-ul web midocean sau pe cel care va fi oferit de serviciul pentru clienți.
 • Serviciul web pentru lista de prețuri: pentru a menține actualizate prețurile în baza de date, vă recomandăm cu încredere utilizarea acestui serviciu web. Acest serviciu va returna un XML care conține prețul specific al clienților pe articol (orice reducere sau condiție pe care o aveți vor fi reflectate în acest fișier). Prețul pe care îl vedeți va fi același preț pe care îl puteți vedea pe site-ul web midocean sau pe cel care va fi oferit de serviciul pentru clienți.
 • Lansarea comenzii: acest serviciu web vă va permite să plasați comenzi către midocean, fără a fi nevoie să utilizați webshop-ul sau să apelați serviciul pentru clienți. Serviciul web va primi un fișier XML de intrare care va conține toate detaliile comenzii și va returna confirmarea comenzii împreună cu numărul de comandă și detaliile prețurilor. Puteți integra această funcționalitate în sistemul ERP sau direct pe site-ul dv. web, astfel încât atunci când un client plasează o comandă, comanda este transferată direct către midocean.
 • Detaliile comenzii: acest serviciu web va returna un XML care conține detaliile comenzii complet actualizate pentru oricare dintre comenzile dv. plasate în sistemele noastre midocean.
 • Urmărirea comenzilor: acest serviciu web va returna un XML care conține informațiile de urmărire actualizate pentru comenzile dv., inclusiv ID-ul expeditorului și link-ul de urmărire.

Notă: Fiți atent, că pentru a avea acces la FTP sau la serviciile API trebuie să vi se acorde autorizație în acest sens. Pentru a obține o astfel de autorizație, vă rugăm să contactați reprezentantul de vânzări de la midocean sau să solicitați acces la API folosind formularul de contact. De asemenea, puteți utiliza acest formular de contact și în cazul în care aveți și alte întrebări cu privire la serviciile noastre FTP și API.