Usein kysytyt kysymykset kestävyydestä

Haluamme vastata tässä yhteenvedossa usein kysyttyihin kysymyksiin, kuinka Midocean on kestävä valinta.


Kestävät materiaalit

RPET on lyhenne kierrätetystä polyeteenitereftalaatista tai PET: stä, se on eräänlainen muovihartsi kuten myös eräänlainen polyesterin muoto. Materiaali voidaan kierrättää kokonaan, jolloin siitä tulee kierrätettyä polyeteenitereftalaattia tai RPET. RPET-materiaali voidaan sertifioida GRS-sertifikaatilla.
Monet tuotteistamme on valmistettu PLA-nimisestä biomuovista, joka on lyhenne polymaitohaposta.Materiaali valmistetaan yleensä maissin tai juurikkaiden sokereista ja tärkkelyksestä, maitohappo uutetaan materiaalista, jonka jälkeen se jalostetaan rakeeksi. Tuotteille on ominaista niiden vahvuus ja läpinäkyvyys, sekä 100% kompostoitavuus ja elintarvikkeiden turvallisuus. PLA ei ole lämmönkestävä, se soveltuu vain kylmille juomille ja ruoille. PLA tuotanto on erittäin kestävää, sillä hiilidioksidipäästöt ovat noin 75% pienemmät kuin öljymuovien tuotannossa. PLA on myös sertifioitu kompostoitavaksi standardin EN-13432 mukaisesti ja kompostoituu 90 päivän kuluessa teollisuuslaitoksessa.

Sertifikaatit

GRS (Global Recycled Standard) on tarkoitettu yrityksille, jotka valmistavat ja / tai myyvät kierrätettyä materiaalia sisältäviä tuotteita. Standardi koskee koko toimitusketjua ja käsittelee jäljitettävyyttä, ympäristöperiaatteita, sosiaalisia vaatimuksia ja merkintöjä.
GOTS (Global Organic Textile Standard) on kehitetty tuottamaan orgaanista puuvillaa ja muita orgaanisesti kasvatettuja kuituja, kestäviksi vaatteiksi tai tekstiileiksi. Standardi asettaa tehtaille vaatimuksia haitallisten kemikaalien käytöstä, lisäksi tehtailla on velvollisuus käyttää kestävää jätevesijärjestelmää ja vettä sekä energiaa säästeliäästi. GOTS sisältää myös työoloja koskevat perusteet, jotka perustuvat Kansainvälisen työjärjestön normeihin, kuten oikeus ammattiyhdistysten vapauteen ja oikeus turvalliseen ja terveelliseen työolosuhteisiin.
OEKO-TEX Standard 100 on tekstiilien terveysmerkki, jolla on tiukat vaatimukset raskasmetallien, haitallisten väriaineiden ja torjunta-ainejäämille. Laatumerkin saamiseksi puolueettomat tarkastajat testaavat tekstiilin, eikä tekstiilissä saa olla haitallisia aineita. Erityisesti värjäysprosessi aiheuttaa näiden haitallisten aineiden läsnäolon tavallisessa tekstiiliteollisuudessa. Tämä etiketti ei kerro mitään oikeudenmukaisesta tuotannosta tai ympäristön kuormituksesta. Tämä tarkoittaa, että kankaat, joilla on vain OEKO-TEX 100 -laatumerkki, eivät ole orgaanisia.
Molemmissa on testattu myrkyllisiä aineita ja vaarallisia kemikaaleja, joten voit olla varma, että tuotteet joissa on OEKO-TEX taikka GOTS merkki on turvallinen ihmisille, mutta OEKO-TEX ei välttämättä ole orgaaninen. Tämä tarkoittaa, että OEKO-TEX 100 -tarrassa ei ole oettu huomioon ympäristövaikutuksia, kun taas GOTS merkinnällä on tälle tiukat vaatimukset.

Logojen merkitykset

Tämä osoittaa, että esine voidaan kierrättää, ei että esine on kierrätetty tai se hyväksytään kaikissa kierrätyskeräysjärjestelmissä. Joskus tätä symbolia käytetään prosenttiosuuden keskellä selittämään, että pakkaus sisältää x% kierrätettyä materiaalia.
Seedling-logo on luotettava etiketti kompostoitavuudelle. Tuotteeseen painettu logo ja todistuksen numero auttavat tekemään päätöksen tuotteen (pakkauksen) ostamisesta ja hävittämisestä. Biohajoavien ja kompostoitavien tuotteiden tulee olla sertifioituja EN 13432/14995 -standardien mukaisesti. Puolueettoman kolmannen osapuolen sertifikaatti varmistaa tuotteen yhdenmukaisuuden viitattujen standardien ja sertifikaattimääräysten kanssa.

Julistus kestävyydestä

Olemme laatineet jokaiselle Vihreä Valinta -mallistomme tuotteelle vastuullisuusjulistuksen. Julistuksessa korostamme yksityiskohtia tuotteen materiaalisisällöstä, kierrätettävyydestä, resursseista, tavaramerkeistä.
Kestävyysjulistus löytyy verkkosivustomme tuotesivuilta. Voit ladata ilmoituksen helposti dokumentaatio-välilehdeltä, tuotesivun alareunasta.

Vähentäminen / uudelleenkäyttö / kierrätys

  • Vähentäminen tarkoittaa minimoida syntyvän jätteen määrä.
  • Uudelleenkäyttö tarkoittaa tuotteiden käyttöä useammin kuin kerran.
  • Kierrättäminen tarkoittaa tuotteen uudelleenkäyttöä sen sijaan, että heitettäisiin pois käytön jälkeen.
Vähennämme muovin käyttöä korvaamalla muovipakkaukset biohajoavilla tai kierrätettävillä materiaaleilla, mikäli mahdollista. Tuotanto-osastomme jätemuovi kerätään ja viedään kierrätysyrityksiin. Herkkien tilausten kuljettamiseksi kierrätämme pahvilaatikot silppurilla lähettämään tuotteemme turvallisesti. Muovin vähentäminen on jatkuva prosessi Midoceanille.

Ymmärrämme, että voimme parantaa pakkausten käyttöä ja kulutusta. Tulevaisuutta ajatellen, olemme ottaneet askeleita oikeaan suuntaan ja aloitimme muovin vähentämisen pakkauksissamme.

Pakkausten ympäristöystävällisyyden lisäämiseksi, yritämme pitää tyhjien tilojen kuljettamisen minimaalisena, tarkastelemme laatikoiden kokoa tuotteen pakkaamiseksi ja kuljetettavaksi sopivammalla koolla. Etsimme tälläkin hetkellä vaihtoehtoista materiaalia täydentämään tuotteidemme pakkauksia.

Kun muovia on ainoa vaihtoehto pakkaukselle (hygieenisistä tai kuljetussyistä), uudelleen käytämme mahdollisimman monta olemassa olevaa pakkausmateriaalia ja / tai yritämme löytää kestävämmän vaihtoehdon.