Soluții sustenabile

Pe măsură ce reducem drastic utilizarea plasticului și folosim materialele de ambalare în cel mai eficient mod posibil, ne reducem amprenta asupra mediului. Am redus deja numărul de articole sau ambalaje care conțin plastic virgin la 43,3% și am redus utilizarea plasticului virgin în ambalaje la 34,9%.

Pentru transportul nostru de marfă aprovizionată, reducem la minimum utilizarea ambalajelor din plastic și folosim sau reutilizăm ambalajele din hârtie. De exemplu, reutilizăm în depozitul nostru de mostre din Ede cutii de carton mărunțit. De asemenea, pentru livrare produse reutilizăm pe cât posibil ambalajele existente, iar până la sfârșitul anului 2021, 100% din materialele de ambalaj folosite pentru livrare vor fi reciclate sau certificate FSC.

În general, aceasta înseamnă că o mare parte din toate ambalajele noastre utilizate sunt ambalaje mai durabile, realizate din materiale naturale, reciclate sau bioplastice. Atunci când folosim ambalaje din plastic și nu putem reutiliza noi înșine materialul plastic, ne asigurăm că acesta va fi reciclat sau îl transferăm unei terțe părți pentru o reciclare ulterioară (deja din 2010).

Pentru materialele de promovare pe hârtie, cum ar fi cataloagele și pliantele, folosim hârtie certificată FSC sau GRS.

Prin utilizarea maximă și consolidarea încărcării containerelor (94%), reducem emisiile de CO2 ale transportului nostru de marfă la sosire.